Escut_Fons_Transparent

RUN CASTELL

La RunCastell, Una nova tradició figuerenca

Des de fa 15 anys, la Cursa del Castell, coneguda popularment com a RUNCASTELL, ha estat una fita esportiva emblemàtica per a Figueres. En una època on les curses populars no eren tan freqüents a la ciutat i la Mitja de Figueres encara no havia nascut, la ciutat clamava per una cursa que la representés. Va ser el Club Atletisme Figueres (CAF) qui va veure l’oportunitat d’integrar aquesta cursa dins del programa de les Fires de Santa Creu, amb l’objectiu d’acostar el Castell de Sant Ferran als figuerencs. Aquesta elecció no només simplificava la logística evitant tallar carrers, sinó que també oferia un recorregut únic al voltant d’aquesta icònica fortalesa.

Durant aquests 15 anys, la RUNCASTELL ha viscut moments d’èxit i també de desafiament, però mai ha perdut el seu esperit festiu i comunitari. Malgrat les adversitats, com la pandèmia de la COVID-19 que va transformar la cursa en una edició confinada i solidària, la RUNCASTELL ha perseverat i s’ha consolidat com una tradició figuerenca.

Així que, si algú es pregunta per què hauria de participar o assistir a aquesta cursa, la resposta és clara: per mantenir vives les nostres tradicions, per celebrar la nostra comunitat i per gaudir de l’esport en un entorn incomparable.

No deixis que aquesta tradició es perdi. Uneix-te a nosaltres a la RUNCASTELL!

Agraïment als nostres patrocinadors

La RUNCASTELL no seria possible sense el suport inestimable dels nostres patrocinadors.

La seva contribució no només ajuda a fer realitat aquesta cursa any rere any, sinó que també demostra el seu compromís amb l’esport, la comunitat i les tradicions de Figueres. Des d’aquí, volem expressar la nostra més profunda gratitud a totes les empreses i entitats que han apostat per aquesta gran cita esportiva.

Gràcies per ser part d’aquesta aventura i per creure en la importància de mantenir vives les nostres tradicions.